DriftinformationDrift!
Till startsidan för Hässleholm Miljö
DriftinformationDrift!

Så fungerar det på Kretsloppscenter

På Hässleholms Kretsloppscenter tar vi emot de flesta sorters avfall, allt ifrån förorenade jordar och slam till bygg- och rivningsavfall. Innan du kommer ska du i de flesta fall ha skickat in dokumentation till oss. Är du osäker på vad som gäller? Kontakta gärna oss!

Innan du kommer

För att få lämna avfall på Hässleholms Kretsloppscenter måste ditt företag först vara registrerat som kund hos oss och ha ett kundnummer, annars kan vi inte väga in materialet.

Du behöver boka tid för att lämna vissa typer av avfall

Icke farligt avfall (IFA) som slam, oljeslam, oljeförorenad jord eller avfall i emballage som IBC eller fat behöver förhandsaviseras.

Telefon: 0451-26 66 00.

E-post: hkc@hassleholm.se

Gör du din anmälan via e-post är det viktigt att du väntar på en bekräftelse från oss. Vi hör av oss inom några arbetsdagar.

Skicka in en karakterisering

Det är viktigt att en karakterisering, en beskrivning av avfallet, har skickats in till oss minst tre arbetsdagar innan besöket.

E-post: hkc@hassleholm.se

Blankett för karakterisering

Ta fram transportdokumentation för farligt avfall

För att få lämna farligt avfall (FA) hos oss måste du lämna in transportdokumentation vid ankomsten.

Transportdokument farligt avfall

Provtagning ska göras i förväg

För vissa typer av avfall ska laktest, inklusive ANC och TOC ha genomförts innan avfallet levereras till oss. Det gäller farligt avfall som ska deponeras i FA-cell, inte asbest.

Lämna avfall för deponi

När du kommer till Kretsloppscenter

Avfallet ska först vägas in på vår våg. Därför är det viktigt att chauffören vet vilken typ av avfall som lämnas. Då kan vår personal hänvisa chauffören till rätt plats på anläggningen. Du får ett vågkvitto för varje vägning.

Sista inleverans av flytande avfall eller avfall till deponi är klockan 15.30. Sista lastningstid är 15.30.

Viktigt att tänka på när du kommer till oss på Kretsloppscenter:

  • Du måste ha varselkläder på dig.
  • Om det saknas dokumentation får du inte lossa avfallet. Då väntar vi tills du har tagit fram det.
  • På Hässleholms Kretsloppscenter är du välkommen med fordon över 3,5 ton.
Karta över Kretsloppscenter där områden som FA-deponi, Oljeplatta och Rangergård är utmärkta.

Så fungerar betalningen

Vi skickar en faktura månadsvis. Kontakta oss om du vill ha en annan faktureringsperiod, som kvartalsvis. Betalningsvillkor är 30 dagar från fakturadatum. Om du är sen med betalningen har vi rätt att fakturera en dröjsmålsränta och påminnelseavgift. Vi tar kreditupplysning.

Se till att följa våra sorteringsanvisningar och deklarera avfallet rätt. Annars kan vi ta ut ett pristillägg enligt vår prislista. Det samma gäller om avfallet inte följer mottagningskraven. Då kan vi ta ut en avgift för vårt arbete med extra hantering och administration för att klassa om avfallet.

Senast ändrad: