DriftinformationDrift!
Till startsidan för Hässleholm Miljö
DriftinformationDrift!

Lärarhandledning åk 7-9

För årskurs 7-9 rekommenderar vi att arbeta med Energismart. Vi har bland annat tagit fram ett digitalt escape room "Solstormen 1293". Du hittar också material för att arbeta med teman som matsvinn, avfallstrappan och livscykeln.

Lärarhandledningar

Alla lärarhandledningar är samlade i vår Skolportal. Där kan du hitta handledningar, affischer, utmaningar och faktablad.

Lärarhandledningar i Skolportalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Digitalt escape roolm - Solstormen 1293

Ett digtalt escape room är en interaktiv aktivitet där elever i mindre grupper använder ledtrådar för att lösa utmaningar och låsa upp digitala lås.

Dessa aktiviteter består av att lösa olika pussel/utmaningar som har med samhällsviktiga funktioner att göra.

Anta utmaningen - Solstormen 1293

Så kan du arbeta med avfallstrappan

Eleverna får i den här utmaningen kunskap om EU-direktivet avfallstrappan och dess olika steg, samt deltar i en klassutmaning där klassen har möjlighet att vinna en tågresa fram och tillbaka ner till Hyllie, Malmö. Där ett besök på Kretseum står på schemat samt lunch till klassen och pedagogerna.

Steg för steg, så kan du arbeta med avfallstrappan

Arbeta med Livscykeln

Vi har tagit fram fyra olika livcyklar eller flödesscheman för att visa de olika stegen för en produkt. Från att den finns att köpa i butik till vad som händer när den blir avfall.

I denna del kan du arbeta med fyra olika teman;

  • matavfallets väg
  • en t-shirts livscykel
  • återvinningscirkeln
  • brännbarts flöde.

Till varje del finns det en lärarhandledning och en plansch. För vissa teman finns det också elevblad. Alla går att ladda ner från vår skolportal.

Så kan du arbeta med livscykeln

Senast ändrad: