DriftinformationDrift!
Till startsidan för Hässleholm Miljö
DriftinformationDrift!

Skräpplockardagarna

Varje år deltar Hässleholms kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp. Både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej!

Barn som deltar i skräpplockning som visar upp vad de har samlat in.

Precis som tidigare år deltar vi i Skräpplockardagarna 2024! Glöm inte att ni behöver anmäla ert deltagande i Skräpplockardagarna till Håll Sverige Rent innan ni deltar i någon av nedanstående aktiviteter!

Anmäl dig till Skräpplockardagarna hos Håll Sverige Rent Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vecka 19 är Hässleholms officiella skräpplockarvecka! Men det går så klart bra att ge sig ut på skräpplockning både innan och efter den veckan.

Så här tar du hand om skräpet du plockat

  • Sortera och återvinn gärna förpackningar av plast, papper, glas och metall.
  • Det material som inte går att sortera kan ni lägga i era sopkärl för brännbart avfall.
  • Om ni får mycket avfall som inte får plats i ordinarie kärl kan ni eller fastighetsskötaren ta med det till närmsta återvinningscentral för att slänga det.

Det är gratis för vaktmästare och personal att slänga avfallet under vecka 17-20 så länge de kan visa att det kommer ifrån Skräpplockardagarna.

Dela din bild i sociala medier

Lägg gärna ut din bild i sociala medier och märk den med #renthässleholm. Eller skicka en bild via mejl till oss. Då kan du få din bild publicerad på våra sociala medier.

E-post: hassleholmmiljo@hassleholm.se

Barn som plockar skräp vid en sjö.

Tävla i Cleanite

I Cleanite bildar varje klass ett team och klasserna tävlar mot varandra för att plocka så mycket skräp de bara kan! Den skolklass som plockar mest skräp kommer vinna ett fint pris från oss på Hässleholm Miljö.

Så här går tävlingenCleanite till

Senast ändrad: