DriftinformationDrift!
Till startsidan för Hässleholm Miljö
DriftinformationDrift!
Cleanite illustration

Tävla i Cleanite

Skräpet har tagit sig in överallt. Det finns i era klassrum, det finns på skolgården, i haven, på stan´, i skogen – it´s everywhere! Nu är det dags att göra någonting, nej, ni MÅSTE göra någonting. Samla ihop ert team to make it clean och tävla i Cleanite.

Så här går tävlingen till

I Cleanite bildar varje klass ett team och klasserna tävlar mot varandra för att plocka så mycket skräp de bara kan! Den skolklass som plockar mest skräp kommer vinna ett fint pris från oss på Hässleholm Miljö.

Ni kan själva välja att organisera en Cleanite-tävling inom årskurs F-3, 4-6, 7-9 eller hela skolan. Meddela oss att ni är med, hur det gick och vilken klass som plockade mest så kommer vi ut och uppmärksammar er innan sommarlovet.

Anmälan

Anmäl er till Håll Sverige Rent, som driver för den nationella skräpplockningen. Berätta sedan för oss på Hässleholm Miljö att ni ska vara med. Och slutligen: ge er ut och plocka skräp! Hässleholms officiella skräpplockarvecka går av stapeln vecka 19. Men det går givetvis bra att plocka skräp både innan och efter den veckan.

  • Börja med att prata er samman i arbetslaget/arbetslagen hur ni vill göra.
    En ansvarig tar på sig att anmäla årskurs F-3, 4-6, 7-9 eller hela skolan till ”Skräpplockardagarna” hos Håll Sverige Rent. Anmälan är öppen till 31 maj.
  • Mejla oss på Hässleholm Miljö och berätta att ni är med i Cleanite!
  • Bestäm hur ni ska avgöra vinnaren i tävlingen. Det kan göras genom att väga skräpet eller helt enkelt genom att räkna antal påsar eller bästa teamwork.
  • Återkoppla till vaktmästaren vilken dag ni ska ha skräpplockning, så hen kan se till att skräpet försvinner från skolan. Vaktmästarna i Hässleholm får lämna avfallet gratis på Hässleholm Miljös återvinningscentaler under vecka 17-20 om de uppger att de har skräp från Skräpplockardagarna.
  • Använd gärna kommunikationsmaterialet som finns här, där ni kan sätta in ett foto på klasserna och allt skräp.
  • Fyll i formuläret, mejla eller ring för att meddela vem som vunnit på just er skola.

Anmälan till Skräpplockardagarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

E-post: hassleholmmiljo@hassleholm.se

Telefon: 0451-26 82 00

Lägg in en bild i vår mall

Ladda ner powerpointen för att kunna sätta in ett foto på allt skräp ni samlat ihop eller ett gruppfoto på klassen och allt skräp ni samlat in.

LÄNK: Mall för att lägga in bild till Cleanite

Formulär för att meddela vinnare på er skolaSenast ändrad: