DriftinformationDrift!
Till startsidan för Hässleholm Miljö
DriftinformationDrift!

Om du vill använda vårt skolmaterial

Vi får många frågor om att använda eller låna vårt material. Det tycker vi är jättekul! För vissa grupper är materialet fritt att använda, i andra fall vill att du frågar först. Här går vi igenom vad som gäller.

Vi får många förfrågningar kring att använda ellerlåna vårt material. Vi tycker givetvis det är jättekul att våra sopsamlarmonster är populära och att du vill använda vårt material. Vi ser det som att om vi kan hjälpa varandra i vårt arbete mot en mer hållbar värld har vi en större chans att lyckas med vårt gemensamma mål.

Kontrollera att vi källsorterar på samma sätt

Vårt material är framtaget för Hässleholm kommuns källsortering. Vill du använda våra Sopsamlarmonster behöver ni sortera som vi gör i Hässleholm. Exempelvis samlar Plastis på plastförpackningar, och han samlar på både mjuka och hårda plastförpackningar.

Förskolor, skolor och privatpersoner

För privatpersoner eller enskild förskola/skola är materialet fritt att använda.

  • Om ni ska använda materialet på en hemsida eller i tryckta broschyrer, planscher, utskriftsblad eller liknande, ska källhänvisning finnas till Hässleholm Miljö AB.
  • Vi vill även att ni skickar en bild till oss när ni använder vårt material som vi kan publicera på vår hemsida. Vi vill gärna att förskolor, skolor eller privatpersoner inspirerar varandra.

Företag, renhållningsbolag och kommuner som vill använda Sopsamlarmonstren

Om du som företagare, renhållningsbolag eller kommun vill använda dig av vårt koncept Sopsamlarmonster ska ett samarbetsavtal upprättas. För mer information kontakta oss.

E-post: hassleholmmiljo@hassleholm.se

Telefon: 0451-26 82 00

Inspireras i sociala medier

Vill du få lite inspiration om just Sopsamlarmonstren så finns de på Instagram och på Facebook.

Sopsamlarmonstren på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sopsamlarmonstren på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Facebook finns också en grupp som heter Pedagogiskt arbete med Sopsamlarmonster. Här kan du som pedagog diskutera arbetet med sopsamlarmonster, källsortering och miljö i förskolan och skolan. Du kan också dela med dig av dina erfarenheter och idéer, och ta del av andras.

Pedagogiskt arbete med Sopsamlarmonster, på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Använd gärna #sopsamlarmonster när du postar något om våra Sopsamlarmonster.

Senast ändrad: