DriftinformationDrift!
Till startsidan för Hässleholm Miljö
DriftinformationDrift!

Rapportera vattenmätarställning för privatperson och företagare

Du som privatperson och företagare läser av och rapporterar din vattenmätarställning till oss en gång om året. På så sätt ser vi till att din beräknade förbrukning stämmer överens med hur mycket vatten du faktiskt använder och ska betala för.

Så läser du av din vattenmätare

Du läser av din vattenmätare en gång om året. Du får ett brev med ett avläsningskort av oss så att du vet när det är dags. Du registrerar enkelt din avläsning via länken nedan. Följ instruktionerna i brevet som du har fått.

Registrera avläsningen för min vattenmätare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan också skicka in avläsningskortet som finns i brevet med svarspost. Då följer du de instruktioner som finns i brevet.

För dig som vill lämna flera avläsningar per år

Tänk på att det är bra om du läser av din vattenmätare då och då, så att din verkliga förbrukning stämmer överens med din beräknade förbrukning. Du hittar den beräknade förbrukningen på din faktura.

Om den beräknade och den verkliga förbrukningen skiljer sig mycket åt, kan du lämna in fler avläsningar via formuläret nedan.

Lämna mätarställning utan inloggningsuppgifter i formuläret nedan. Tänk på att fylla i din e-postadress om du vill ha bekräftelse på att vi har fått din rapportering. Du kan också ringa oss. Telefon: 0451-26 82 00

Lämna vattenmätarställning
Fyll i ditt anläggningsnummer. (Du hittar det på din faktura.)

Du hittar ditt mätarnummer på insidan av locket till mätaren


Fem siffror, till exempel 00543

Därför har du en vattenmätare

Du som har kommunalt vatten och/ eller avlopp har en vattenmätare i din fastighet. Vattenmätaren mäter din vattenförbrukning och ligger till grund för den faktura du får från oss. Mätaren är alltså till för att du bara ska betala för det vatten som du har använt. Vi äger vattenmätaren och ansvarar för att det ska finnas en i din fastighet, montera och byta den. Du som fastighetsägare ansvarar för att vattenmätaren inte blir skadad eller fryser sönder.

Få sms vid avbrott och driftstörningar

Du som är privatperson eller företagare får sms från oss när det är avbrott eller driftstörningar. Det är gratis att få sms av oss.

Ja, jag vill få utskick om avbrott och driftstörningar

Senast ändrad: