DriftinformationDrift!
Till startsidan för Hässleholm Miljö
DriftinformationDrift!

Lär känna våra medarbetare

Vi tror på ett medarbetarskap där framåtanda, omtänksamhet och tydlighet är den gemensamma grunden och där medarbetarna är experter inom sina områden. Så, hur är det egentligen att jobba hos oss? Lär känna några av våra medarbetare och få en inblick i deras vardag på Hässleholm Miljö.

Viktigaste resursen

Våra medarbetare är den viktigaste resursen i vårt bolag. De är också våra ambassadörer som visar vilka vi är och vad vi står för. Här får du lära känna Stefan, Andrej och Emma.

Stefan Norström, el- och automationstekniker

Stefan Norström i grå hoodie, mot en vit bakgrund.

Stefan jobbar som el- och automationstekniker hos oss och han trivs med variationen i arbetet. Intresset för teknik väcktes redan i skolan och på gymnasiet gick han elprogrammet.

Stefan har tidigare bland annat arbetat med underhåll, service och elinstallationer, men när han kom i kontakt med automationsläggningar kände han att han hade hittat rätt.

Bara fantasin sätter gränserna

Som el- och automationstekniker på Hässleholm Miljö är den ena dagen inte den andra lik, något som Stefan uppskattar. En av Stefans huvuduppgifter är att samordna och hålla ihop bolagets intressen med styr- och reglersystemen. Arbetsuppgifterna kan vara alltifrån att bygga upp egna system efter de behov som finns, till att identifiera och hitta lösningar för hur vi ska modernisera och framtidssäkra våra system.

- Det är ett yrke med stor frihet och många möjligheter. Det är egentligen bara den egna fantasi som sätter gränserna, säger Stefan.

Vad är det bästa med att jobba hos oss?

- En av de saker som jag uppskattar mest är att vi har en mångfald och mix bland kollegor, allt från de som närmar sig pension till de som precis kommit ut i arbetslivet. Här finns också en stor vilja att hitta bra och hållbara lösningar. Det är ett stort plus att vi väljer hållbara lösningar framför det billigaste alternativet. Vi gör allt för att undvika tillfälliga lösningar, säger Stefan som ser fram emot att fortsätta modernisera styr- och driftssystemen på Hässleholm Miljö.

Andrej Jugovic, driftmaskinist

Andrej i svart och gul tröja med logotypen Hässleholm miljö på. Mot vit bakgrund.

Driftmaskinisten Andrej har varit intresserad av teknik sedan barnsben. Efter en vända i lastbilsbranschen, kran- och sopbil och medarbetare på återvinningscentralen är Andrej idag driftmaskinist hos oss på Hässleholm Miljö.

Som driftmaskinist sköter han tillsammans med sina närmsta kollegor anläggningarna på Hässleholms Kretsloppscenter. Anläggningarna är till för färg- och oljeskadat vatten, gasmotorer, lakvattensystem, dagvattensystem, deponigas och reningsverk. På dagarna har Andrej hand om drift och övervakning av de olika processerna på anläggningarna och lättare underhåll.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Det bästa med mitt jobb är helt klart friheten och variationen. Det är en stor omväxling i arbetsuppgifterna som rör allt från gasanläggning till vatten. Jag får både agera problemlösare och själv göra det fysiska arbetet. Jag är glad över att ha möjlighet att få ta mycket ansvar och bli involverad i många olika delar. På Hässleholms Kretsloppscenter har vi stor lyhördhet, ett öppet klimat och möjlighet att arbeta med frihet under ansvar. Vi har en utmaning för att fortsätta ligga i framkant och förbättra och utveckla våra processer ytterligare. En resa som jag ser fram emot att vara med på.

Emma Isacsson, utredningsingenjör

Emma Isacsson i svart polotröja mot en vit bakgrund.

Med ett stort intresse för miljö var det självklart för Emma att jobba inom branschen. Hon började som VA- och utredningsingenjör på Hässleholms Vatten 2010 (nu är bolaget en del av Hässleholm Miljö). Tidigare har Emma arbetat på vattenverk, reningsverk, samt som gatu-, trafik- och VA-ingenjör.

Varierande arbetsuppgifter

Tjänsten som utredningsingenjör är bred. Emma jobbar med utredningar för olika VA-utbyggnader, detaljplaner, översiktsplaner och bygglovsplaner för VA och ledningsnät. Även dagvattenseparering, dagvattendammar och en tät kontakt med Lantmäteriet, avtal och kontakt med markägare är vanliga arbetsuppgifter.

- Mitt jobb är väldigt varierande. I vissa projekt deltar jag med min specialistkunskap och i andra frågor har jag en mer samordnande funktion för att driva saker framåt. Det är spännande att få vara med i samhällsplaneringen och driva saker framåt. Det kan dock innebära att man sätter käppar i hjulet för andra. Det är inte alltid bekvämt, men jag ser det som att jag har en betydelsefull roll där jag har möjlighet att ge perspektiv. Vad händer om vi bygger här, egentligen?

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Att jag kan kombinera det jag tycker är roligast att arbeta med: vatten och miljö. Rollen ger mig möjlighet att lyfta vattnets värde i olika sammanhang. Något som behövs. Vatten är något de flesta av oss tar för givet. Det ska bara finnas vatten i kranen och i toaletten, så att det räcker till alla. Vi får inte glömma bort det.

Spännande och utmanande framtid

Vår VA-verksamhet är nu på en lång, spännande och utmanande resa där vi gör många stora investeringar. Det är redan flera projekt igång för att förnya ledningsnätet och ta hand om reningsverken så att de är rustade inför framtiden.

- Vi står inför många utmaningar, men det gör min roll ännu mer utvecklande och givande. Det är roligt att få vara med på den resan, avslutar Emma.

Senast ändrad: