DriftinformationDrift!
Till startsidan för Hässleholm Miljö
DriftinformationDrift!

Publicerad:

Renhållning, Vår verksamhet

Möt Shadi och Felicia

Det har gått drygt en månad sedan vi öppnade vårt nya byggåterbruk. Vi tar pulsen på två av våra medarbetare som deltagit i projektet. Häng med!

Shadi och Felicia vid byggåterbruket på Vankiva återvinningscentral

Hur har det gått sedan premiäröppningen?

- Det har gått väldigt smidigt och vi har fått höra många positiva saker från våra kunder. De tycker att det är superbra att vi erbjuder denna tjänst och några har blivit glatt överraskade av att det är gratis att hämta och lämna saker, berättar Shadi, ÅVC-medarbetare.

Hur tycker du att det har varit att jobba i projektet?

- Jag gillar att vi inte bara jobbar i våra gamla rutiner, det finns möjlighet att utvecklas och komma med nya idéer. Det gör att jobbet aldrig blir tråkigt. Vi är ett bra team som har ett gott samarbete och kan planera denna typ av insatser, fortsätter Shadi.

Vad är det roligaste med ditt jobb som avfallsutvecklare?

- Det har skett ett skifte i avfallsbranschen från att bara ta hand om folks sopor, till att arbeta för att minska mängden avfall. Det kräver att vi ständigt utvecklar våra erbjudanden och provar nya saker, det tycker jag är väldigt spännande, säger Felicia, avfallsutvecklare.

- Sen tycker jag om att analysera vår roll i avfallskedjan och hur vi kan vara med och påverka innan något blir ett avfall. Där tror jag att vi kommer ha en ännu viktigare roll att spela i framtiden, fortsätter hon.

Sista frågan! Vad är era bästa byggåterbrukstips?

- Mitt bästa tips är att återbruka betongstenar, du kan till exempel använda det till trädgården för att göra enkla stengångar eller sätta blommor på, säger Shadi.
- Ja, och du kan även använda dem för att markera dina rabatter, tillägger Felicia.

Så fungerar byggåterbruket på Vankiva återvinningscentral

Så blir du en återbrukare, vi ger tips på hur du kommer igång!

Senast ändrad: