DriftinformationDrift!
Till startsidan för Hässleholm Miljö
DriftinformationDrift!

Pantmaskin i Vankiva

På Vankiva återvinningscentral kan du panta alla burkar på en gång i vår expressmaskin. Välj om du vill ha pengarna själv eller skänk dem till välgörenhet. Snabbt, enkelt och klimatsmart!

Pantmaskinen är tillfälligt stängd

Just nu kan du inte panta dina burkar i vår Pantamera Express. Vi arbetar för att åtgärda problemet och hoppas kunna öppna maskinen snart igen.

Så fungerar det

I pantmaskinen på Vankiva kan du panta alla burkar och flaskor på en gång, i stället för en i taget. Töm din påse eller säck i ett fack, maskinen sorterar och räknar ut panten åt dig. När det är klart väljer du hur du vill få panten utbetald.

Öppettider Vankiva återvinningscentral

Pantmaskinen tar också emot dryckesburkar i metall som inte har pant. Du som privatperson får ingen pant för detta, men om du väljer alternativet att skänka till välgörenhet får föreningen en liten ersättning även för utländska burkar. På så sätt hoppas vi att kunna återvinna fler av de aluminiumburkar som ofta slängs som metall eller brännbart.

Så här tar vi hand om avfall som samlas in

Kvinna står vid en pantamera-maskin och ska tömma en säck med pantflaskor.

Välj hur du vill få din ersättning

Börja med att hämta MinPant-appen via Google Play eller App Store till din mobiltelefon. I appen skapar du en profil genom att välja Swish eller konto.

Via bankkonto

I appen kan du välja utbetalning till ditt bankkonto via vanlig banköverföring. Då tar det omkring en bankdag innan pengarna syns på kontot.

Swish

Via appen skannar du QR-koden på pantkvittot. Följ instruktionerna i appen.

Betalcheckar

Du kan välja att få ut panten via ClearOns betalcheckar. Du kan använda dem i de flesta mat- och servicebutiker.Hitta anslutna butiker via ClearOns söktjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skänk pengarna till en förening eller till välgörenhet

I automaten kan du skänka panten till din favoritförening, oavsett var föreningen finns i landet. Det enda kravet är att föreningen är ansluten som föreningskund hos Pantamera. Då kan du välja föreningen på automatens skärm.

Du kan också välja att skänka dina pantpengar till välgörenhet. Hässleholm Miljö har valt Barncancerfonden som mottagare av gåvan.

Senast ändrad: