Publicerad den:

Samråd nytt reningsverk i Vittsjö

Häsleholm Miljö avser söka tillstånd för om- och utbyggnation av Vittsjö avloppsreningsverk. Med anledning av detta bjuder vi in fastighetsägare inom påverkansområdet till ett skriftligt samråd. Samrådsunderlag hittar du längre ned i denna text.

För att långsiktigt säkerställa Vittsjös avloppsförsörjning har Hässleholm Miljö beslutat att bygga om och framtidssäkra Vittsjö avloppsreningsverk för att tillgodose nutida och framtida krav på rening av spillvatten. I samband med om- och utbyggnationen ansluts även spillvatten från Emmaljunga. Då åtgärderna som planeras innebär om- och tillbyggnation av verk­sam­heten ska ett nytt tillstånd för avloppsreningsverket sökas.

Planerad verksamhet i Vittsjö är tillståndspliktig enligt 9 och 11 kap. miljöbalken. Hässleholm Miljö bjuder därför in till skriftligt samråd enligt 6 kap. miljöbalken.

Synpunkter på den planerade verksamheten skickas skriftligen till Sofie Vessling, Hässleholm Miljö AB via e-post sofie.vessling@hassleholm.se eller adress Hässleholm Miljö AB, 281 80 Hässleholm senast den 20 januari 2024.

Projektet beräknas kunna vara klart kring 2032.

Senast uppdaterad: