DriftinformationDrift!
Till startsidan för Hässleholm Miljö
DriftinformationDrift!

Publicerad:

Renhållning, Hållbar utveckling

Nu kan du hämta och lämna återbrukat byggmaterial i Vankiva!

Den 28 maj öppnar vi upp dörrarna till vårt nya byggåterbruk. I byggåterbruket kan du lämna och hämta material gratis. Det är ett bra sätt att spara pengar samtidigt som du gör nytta för miljön.

Brädor staplade i hög

Kanske har du bytt golv och har golvplankor kvar som du inte har användning för längre? Lämna in det till byggåterbruket så att någon annan kan få användning för det. Letar du efter material för att reparera en trasig möbel? Då kanske du hittar det i byggåterbruket!

Så fungerar byggåterbruket

Varför är det bra att återbruka?

Återbruk är gynnsamt både för miljön och ekonomin. Att återbruka material eller produkter är samma sak som om du skulle köpa något på second hand eller loppmarknad. När du återbrukar bidrar du till att materialet återanvänds och tas tillvara. Det bidrar i sin tur till minskad nyproduktion och användning av naturens resurser.

Senast ändrad: