Bild på kärl att källsortera i.

Källsortera

Den 29 juli 2021 inträffar ”Overshoot day”. Då har vi, på sju månader, förbrukat årsproduktionen av ekologiska resurser för 2021. Resten av året lever vi över jordens tillgångar. I Sverige ligger vi på nittonde plats när det gäller det ekologiska fotavtrycket i världen. Skulle alla leva som vi gör i Sverige hade vi behövt 4 jordklot, skrämmande eller hur?

Genom att elever och lärare får kunskap om till exempel källsortering skapar vi engagerade ”källsorterare” som bli ambassadörer på skolan, hemma hos sig och i den offentliga miljön. Med ökad kunskap och ett stort engagemang ska vi kunna lämna över ett jordklot till våra barn och barnbarn som det funkar att leva på och som vi är stolta över att ha förvaltat på bästa möjliga sätt.

Hässleholm miljös målsättning är att det ska vara möjligt, roligt och framförallt enkelt att källsortera i förskolan, i skolan, på jobbet, i kommunens boendeenheter och inte minst på offentliga platser. Vi hoppas därför att ni vill vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle. 

Bild på informationsskyltar skola

Digital sorterigsguide

Undrar du hur något ska sortera? Kolla i vår digitala sorteringguide!

Digital sorteringsguide keyboard_arrow_right

Källsortering broschyrer

Källsortering affisch

Bild på källsorterings affisch
Till källsortering affisch (pdf) keyboard_arrow_right

Senast uppdaterad:

Vill du boka ett studiebesök?

Vi kommer gärna ut och håller i ett studiebesök eller tar emot studiebesök på Hässleholm Miljö. Vi anpassar besöket efter vilka ni är och vad ni har för mål med besöket. Vi har dock färdiga rekommendationer för de olika ålderskategorierna, har ni annat önskemål berätta gärna det för oss när ni bokar studiebesöket.
Boka studiebesökkeyboard_arrow_right