Energismart årskurs 4-6

Årskurs 4-6

Det finns många sätt att vara energismart på. Tänk på att allt är relativt! Det är mer energismart att ta lådcykeln än bilen till affären, men den är kanske lite väl tungcyklad för Vätternrundan?

Det går inte att prata om att vara energismart utan att veta vad som jämförs. En elcykel kräver, till skillnad mot en vanlig cykel, elenergi och kan därför framstå som en energitjuv. Men om den används i stället för en moped eller en bil är den energismart! En LED-lampa drar mindre energi än en glödlampa, men om vi sätter upp tio gånger fler än vi egentligen behöver och dessutom låter dem vara igång dygnet runt är det ändå slöseri.

Vad gör vi?

Vad kan då göras för att minska energianvändningen? Det går att vara energismart på flera sätt: ett sätt är att slösa mindre energi, t.ex. släcka lamporna hemma och duscha kortare. Men även när vi återvinner och återbrukar sparas energi eftersom vi då undviker att något nytt behöver tillverkas, en process som kräver mycket energi. Följ avfallstrappan!

Vill du boka ett studiebesök?

Vi kommer gärna ut och håller i ett studiebesök eller tar emot studiebesök på Hässleholm Miljö. Vi anpassar besöket efter vilka ni är och vad ni har för mål med besöket. Vi har dock färdiga rekommendationer för de olika ålderskategorierna, har ni annat önskemål berätta gärna det för oss när ni bokar studiebesöket.
Boka studiebesökkeyboard_arrow_right