Publicerad den:

Klimatsmarta klappar

Brunt paket med rött snöre i granris

Ute i sista minuten? Att hitta julklappar är inte det lättaste. Det kan både bli stressigt, dyrt och inte särskilt miljövänligt när vi köper prylar som aldrig kommer att användas. Här kommer därför några klimatsmarta julklappstips:

  1. Ge bort en upplevelse. Massage, konsert, grillkväll, picknick, städning eller varför inte en lunch ute i naturen tillsammans?
  2. Ge bort ett gåvobrev. Till den som har allt kan den bästa gåvan vara att hjälpa andra och rädda liv. De flesta stora organisationer har en gåvoshop där du får ett fint gåvobevis att ge bort. Exempelvis Rädda barnen, Barncancerfonden, WWF, Unicef.
  3. Ge bort din tid. Kan man få en bättre present? Barnvakt, hundvakt, städhjälp, hämtning på förskolan, fönsterputsning, hjälp att laga en punktering, byte av vinterdäck etc. Det är bara din fantasi som sätter gränser.
  4. Ge bort något som du själv gjort. Müsli, knäckebröd, bivaxduk, hårvård eller ett tillfixat gammalt dockskåp. Kakmix på burk är alltid uppskattat. Blanda alla torra ingredienser till dina favoritkakor och ge bort i en fin glasburk tillsammans med recept.
  5. Ge bort något ätbart. Choklad, godis, te, kaffe, goda ostar eller vad nu personen kan tänkas gilla.
  6. Ge bort en prenumeration. Tidningar, ljudböcker, blommor etc.
  7. Ge bort ett årskort. Inträde till lekland, djurparker, gym, museum etc.

Senast uppdaterad: