• radio_button_uncheckedPrivat
  • radio_button_checkedFöretag
  • radio_button_uncheckedSkola

Priser

Här hittar du priser för att lämna källsorterat avfall på återvinningscentralerna i Hässleholms kommun för dig som företagare, samt priser på kompostjord.

Priser på återvinningscentralen

Avfall

Pris

Grundavgift per besök

253 kr inklusive moms. I grundavgiften ingår max 3 m³ avfall per tillfälle.

Asbest/eternit

Upp till 3 m³ ingår i grundavgiften. Större mängder tas emot på Hässleholms Kretsloppscenter mot en avgift.

Asfalt

Tas endast emot på Hässleholms Kretsloppscenter mot en avgift.

Farligt avfall och spillolja

I grundavgiften ingår max 10 liter. Större mängder kostar 1 kr/liter och tas endast emot på Vankiva återvinningscentral.

Grundavgift besök

Du som har företag, lantbruk eller annan verksamhet* betalar för servicen på återvinningscentralerna eftersom den inte ingår i våra företagsabonnemang. Fakturering av besöket sker i efterhand.

* Till verksamheter räknas företag, enskild firma, lantbruk, hantverkare, restaurang, handel, industri, förening och kommun.

Kontakta oss för mer information

Köp kompostjord

Kompostjord produceras på vår anläggning i Vankiva av det trädgårdsavfall som kommer in från trädgårdskärlen ute i kommunen. Kompostjorden som vi erbjuder kan användas som jordförbättrare och är inte likvärdig med planteringsjord eller såjord. Produktionen är beroende av vädret men vanligtvis erbjuder vi kompostjord under perioden 1 april till 31 oktober.

Kompostjord kan hämtas löst på vår återvinningscentral i Vankiva. Kontakta personal innan lastning och ta med egen skyffel.

Pris: 150 kr/släp (max 0,5 m³)
Betalning görs med kort eller via Swish.

Har du abonnemang på trädgårdskärl kan du hämta 1 släp kompostjord kostnadsfritt varje år.

Lös kompostjord
Kontakta Hässleholms Kretsloppscenter innan ditt besök om du vill hämta mer än 0,5 m³. Endast traktorsläp/lastbil.

Pris: 250 kr/ton. 100 kr per lastning tillkommer i lastningsavgift.

Kompostjord i storsäck
Beställ en dag innan via Hässleholms Kretsloppscenter. Tänk på att storsäck väger ca 1 ton och inte får köras på ett vanligt bilsläp.

Pris: 425 kr/säck.

Kompostjord levereras i 1 m³ storsäck som lämnas på tomten. Leverans sker helgfria torsdagar och beställning görs senast tisdag samma vecka som önskad leverans. Kontakta Hässleholms Kretsloppscenter för beställning. Vi erbjuder endast utkörning inom Hässleholms kommun. Priserna nedan är inklusive moms.

Pris: 1 200 kr (1 säck + utkörning)
Ytterligare säckar: 425 kr/säck

Större mängder kompostjord brukar vanligtvis innebära sex säckar och uppåt. Kontakta vågkontoret på Hässleholms Kretsloppscenter för uppgifter om pris och beställning av större mängder kompostjord.

Säckar med jord.

Senast uppdaterad: